Mauquoy Token company

Mauquoy Token Company en Office-IT: een pittige start, een mooie samenwerking

Mauquoy Token Company is de grootste fabrikant van metalen jetons in Europa met export naar meer dan 50 landen wereldwijd. Het spreekt voor zich dat een wereldwijde speler die voor meer dan 90% van export afhankelijk is, moet kunnen terugvallen op een betrouwbare IT-partner.

Een rol die Office-IT sinds enige tijd met plezier op zich neemt.

Bedrukte munten en jetons

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

Mauquoy Token Company onder één noemer vangen is niet evident. Onder het moederbedrijf zitten tal van andere entiteiten met één gemeenschappelijke factor: het draait om jetons en munten in metaal. Van munten voor munthuizen en nationale banken tot munten als souvenir, voor de vending industrie en meer: munten en jetons zijn overal. In haar niche is het bedrijf de grootste speler in Europa en misschien wel wereldwijd.  

Noodgedwongen switch blijkt een zegen

De samenwerking tussen beide bedrijven zag het levenslicht toen de vaste IT-partner van Mauquoy Token Company aangaf dat de werking hem wat boven het hoofd groeide. “We deden in die periode nog beroep op een eenmanszaak, waarbij de zaakvoerder zelf alle werkzaamheden voor zijn rekening nam. De snelle evoluties én de dreiging van een wereldwijd lek in Microsoft Exchange server waren de voornaamste redenen dat hij de samenwerking met ons wenste stop te zetten en hij ons adviseerde om naar een nieuwe IT-partner op zoek te gaan. Gelukkig hebben we toen snel geschakeld”, geeft Kristin Beirens de COO van Mauquoy Token Company mee.

Opstarten na een hack

De omschakeling gebeurde net op tijd, want enkele dagen later werd het bedrijf geconfronteerd met een hack, wat het hele systeem platlegde. “We werkten toen nog geen week samen en geloof me dat het ineens alle hens aan dek was. Voordien had Office-IT al een complete audit uitgevoerd en enkele pijnpunten blootgelegd. Een verband met het lek in de Microsoft Exchange server kon niet gelegd worden, maar het feit bleef dat onze werking ernstig werd verstoord”, haalt Kristin de nare herinnering op.  Meteen het signaal voor Office-IT om nog een tandje bij te steken.

De specialisten van Office-IT kwamen ter plaatse en gingen onmiddellijk aan de slag om de operationele werking zo snel mogelijk opnieuw te kunnen herstellen. “Het hele weekend werd er doorgewerkt en maandag in de namiddag waren we terug operationeel. Een huzarenstukje want ook het verlies aan data viel mee. We hadden wel geluk dat we werken met SAP Business One en dat deze op een aparte Linux-server draait. Dat en het snel schakelen van Office-IT hebben ertoe geleid dat wel heel snel terug operationeel waren zonder al te veel kleerscheuren. We zijn op het juiste moment overgestapt.”

IT moet functioneel zijn

Hoewel er verschillende leveranciers werden vergeleken was de keuze voor Office-IT al bij al snel gemaakt. “De professionaliteit en ervaring was zeker een belangrijk aspect, we willen ook niet meer van één persoon afhangen. De bereikbaarheid van Office-IT sprak ons aan en de directe communicatie ligt ons. Bovendien volgen ze ons in ons verhaal om niet aan overkill te doen op IT-vlak. We willen de organisatie niet overspoelen met tools en kiezen bewust voor een eenvoudige structuur met Microsoft Office 365 als basis.

Bij Mauquoy Token Company werd gekozen voor een hybride structuur, waarbij SAP lokaal draait en Office 365 in de cloud. “Een bewuste keuze. Het zorgt voor risicospreiding. Ondertussen kan SAP ook in de cloud draaien, maar dat was nog niet het geval toen wij er mee in zee gingen. De tamelijk recente server was een bijkomend argument om voor een hybride opzet te kiezen. Bovendien wil ik niet afhankelijk zijn van de kwaliteit van een internetverbinding of er comfortabel gewerkt kan worden of niet.”

Intern aangeraden

Na de pittige vuurdoop in de eerste weken, loopt alles de voorbije maanden gesmeerd.

“Het was meteen een hele intense kennismaking, maar we zijn wel blij dat Office-IT aan onze zijde stond in die hectische periode. We zijn super tevreden over de samenwerking en hebben we een bemerking dan wordt daar ook snel op ingespeeld. Ik heb Office-IT intern al aangeraden op groepsniveau en bij zusterbedrijven en dat zegt waarschijnlijk genoeg”

logo Mauquoy Token Company

Deel deze case:

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“We zijn op het juiste moment overgestapt, want enkele dagen later werden we geconfronteerd met een hack. Dankzij Office-IT waren we heel snel terug operationeel zonder al te veel kleerscheuren.”

Beirens Kristin - Mauquoy Token Company