Infrastructuur

Wat is Hosting / Cloud?

Met de Cloud oplossing worden alle fysieke servers ter plaatse verwijderd. Dit bespaart je enerzijds in ruimte, maar ook in de kost om een hele infrastructuur te voorzien en te onderhouden.

Het is een redundante oplossing, aangezien ze ongevoelig is voor plaatselijke gevaren (brand, overstroming, …).

2 IT-engineers aan het werk in een datacenter

Voel je je goed bij de zekerheid van private hosting? Perfect, want we hebben onze eigen, performante datacenters in Deurne en Olen.  

Er is een onderscheid tussen een Private en een Public Cloud oplossing.

Bij Office-IT is er sprake van een Private Cloud. Je behoudt je virtuele servers bij ons in het datacenter, met de software in huur, dewelke maandelijks aanpasbaar zijn. Deze oplossing zorgt voor een on-demand flexibiliteit die je niet kan vinden bij de andere formules.

Office-IT zorgt immers voor de nodige redundantie en capaciteit door regelmatig te investeren in haar 2 datacenters te Olen en Deurne. Iedere nacht gebeuren er back-ups tussen de 2 datacenters en kan je rekenen op een redundante structuur in het datacenter waarop je aangesloten bent.

Je kan ook gebruik maken van Colocate of Co-locatie. Hierbij koop je het toestel aan (bijvoorbeeld de NAS) en wordt deze in een van onze datacenters geplaatst.

De formule ‘KMO in de Cloud‘ is een kant-en-klare oplossing voor elke KMO die zijn blik richt op de toekomst en optimaal wil inspelen op het nieuwe werken. Je geniet van een performante oplossing, beperkt het kostenplaatje en je kan vertrouwen op de beveiligde datacenters van Proximus. Zo zetten we je in geen tijd op weg naar betere en efficiëntere prestaties . En dit alles aan een vaste prijs per gebruiker.

Op zoek naar een betrouwbare back-upoplossing?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“Dit is dé oplossing die we nodig hadden, zonder dat we zelf moesten investeren in eigen infrastructuur!.”

Bruwier Geert – Elec Lightin’ Art