Over Office-IT

Duurzaam en ethisch ondernemen: Zo draagt Office-IT bij aan een groene toekomst

Bij Office-IT vinden we duurzaam ondernemen belangrijk.

In ons hoofdkantoor in Olen werden heel wat investeringen gedaan in klimaattechnologie waardoor het gebouw bijna energieneutraal is. Deze inspanningen illustreren onze toewijding aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van duurzaamheid.

Office-IT zet nieuwe stap richting duurzaamheid

Benieuwd hoe we ook jouw IT-infrastructuur duurzaam kunnen optimaliseren? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Duurzaam ondernemen: onze inspanningen

Ons wagenpark ondergaat een transitie naar meer milieuvriendelijke alternatieven. Momenteel bestaat een aanzienlijk deel uit plug-in hybride en elektrische voertuigen, en bij elke vervanging geven we de voorkeur aan volledig elektrische modellen. Bovendien hebben we onze laadinfrastructuur uitgebreid, zowel op ons hoofdkantoor in Olen als in Mortsel, waarbij we zelfs thuisladers voor onze medewerkers met elektrische voertuigen financieren.

Als onderdeel van ons streven naar efficiënte mobiliteit stimuleren we flexibel werken, waardoor medewerkers kunnen kiezen tussen kantoorwerk in Olen of Mortsel, of zelfs thuiswerken, met als doel het aantal woon-werkverplaatsingen te minimaliseren.

Verder zetten we ook in op het verminderen van rijafstanden. Onze kwalitatieve monitoringsoftware houdt de IT-infrastructuur van onze klanten permanent in de gaten en alarmeert bij eventuele problemen. Zo kunnen we meteen ingrijpen en blijft hun IT-infrastructuur helemaal up-to-date. Dit resulteert in minder noodzaak voor onze engineers om ter plaatse problemen op te lossen, wat weer bijdraagt aan het verminderen van het aantal gereden kilometers.

Naast deze initiatieven richten we ons ook op het verminderen van ons gebruik van wegwerpflessen. Zo hebben we in beide kantoren een watertap geïnstalleerd en heeft elke medewerker een Dopper-drinkfles ontvangen. Hierdoor kunnen onze medewerkers duurzaam bijvullen en dragen ze bij aan het verminderen van plasticafval.

Wanneer we samenwerkingen aangaan met partners hechten we groot belang aan hun inzet voor milieu en ethisch ondernemen. We evalueren hun prestaties aan de hand van ESG-scores en andere relevante certificeringen. Zo werken we sinds maart 2024 samen met een Tier4 datacenter voor hosting en colocatie diensten met een silver EcoVadis label. Dit is in lijn met ons streven naar ESG-vriendelijke infrastructuurconfiguraties en illustreert ons voortdurende engagement voor duurzaamheid in al onze zakelijke relaties.

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“Toen we op zoek moesten gaan naar een nieuwe IT-partner was de keuze voor Office-IT snel gemaakt.”

Beirens Kristin – Mauquoy Token Company