Ecochem Internatinal

Ecochem International vindt in Office-IT de juiste partner voor hun IT beheer

Met de toenemende vraag naar haar oplossingen besloot Ecochem International in 2015 de krijtlijnen uit te tekenen van een ambitieus groeiplan met inzet zowel op internationale expansie als op innovatie. Met deze groei steeg ook de behoefte naar een gestructureerde groei en optimalisatie van de IT omgeving van de onderneming.

Ze vonden in Office-IT de juiste partner.

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

Ecochem International, opgericht in 2000, ontwikkelt, produceert en distribueert milieuvriendelijke, brandvertragende additieven, die hoofdzakelijk gebruikt worden in de bouw- en transportsector en elektronische toestellen. Ze is Europees marktleider, en exporteert vanuit haar productievestiging te Tisselt naar meer dan 30 landen. Door de verhoogde aandacht voor brandveiligheid en duurzaamheid, groeit de markt voor deze producten. Met de toenemende vraag naar haar oplossingen besloot het bedrijf in 2015 de krijtlijnen uit te tekenen van een ambitieus groeiplan. Ze worden hierbij gesteund door de investeringsmaatschappij Gimv.

“In elke productiebedrijf is IT belangrijk, en dat is bij ons niet anders. Met een aanwezigheid in verschillende landen is het zeer belangrijk dat iedereen steeds over live informatie beschikt. Enkel zo kunnen we kort op de bal spelen”.

Infrastructuur

De uitbreiding van het bedrijf legde steeds meer druk op de bestaande serverinfrastructuur. Om het  groeitraject optimaal te kunnen uitwerken had Ecochem behoefte aan een ICT partner die niet alleen dit traject kon volgen, maar ook op een structurele wijze de noden van het bedrijf kon detecteren. “Door het ICT beheer uit te besteden beperken we niet alleen de risico’s tot het minimum, maar heb ik meer tijd om te focussen op strategische zaken.”  Er werden meerdere partijen aangeschreven en na een grondige analyse werd er gekozen voor Office-IT. “ We waren ervan overtuigd dat Office-IT ons op vlak van IT kon ‘ontzorgen’. De combinatie van een persoonlijke aanpak en de centrale ligging spraken meteen in hun voordeel. En het traject dat Office-IT voor ons uitstippelde sloot naadloos aan bij ons groeitraject.”

Office-IT tekende een technisch ontwerp uit aan de hand van een gedetailleerd projectplan en voerde dit project in verschillende fases uit. Er werd gekozen voor centralisatie van de gegevens, welk eenvoudig beheer en veiligheid met zich meebrengt. “We hadden behoefte aan een ICT partner die snel en accuraat kon reageren op de behoeften van ons bedrijf. Office-IT was voor ons de juiste keuze”.

Er werd een nieuwe centrale infrastructuur aangekocht die na een grondige testfase te Olen fysiek verhuisd werd naar het nieuwe administratiegebouw en productiehal te Tisselt.  De verschillende sites worden aan elkaar gekoppeld d.m.v. beveiligde VPN verbindingen waardoor de medewerkers zich toch virtueel in het netwerk bevinden. Zij loggen in via Remote Desktop Services omgeving en werken als dusdanig op een server binnen het bedrijf.

Via deze oplossing is de bedrijfskritische informatie voor alle vestigingen te allen tijde beschikbaar en dat was één van de belangrijkste vereisten van Ecochem.

Internationale groei

Met een aanwezigheid in meerdere landen werd het alsmaar belangrijker om te investeren in een communicatieplatform dat klaar is voor de toekomst. In november 2017 werd er op voorstel van Office-IT overgeschakeld op VoIP telefonie van Fonzer. Dit zorgt voor een grote besparing op de internationale telefoonkosten. De telefooncentrales in België, Frankrijk, Duitsland en Israël zijn met elkaar verbonden, waardoor er kosteloos gebeld wordt tussen de verschillende vestigingen. Ook de collega’s die vanuit hun home office werken in Frankrijk en Spanje bellen nu gratis naar de verschillende sites. “Weldra breiden we dit systeem ook uit naar ons zusterbedrijf in de U.K. De kwaliteit van deze telefonie oplossing alsook de kostenbesparing passen perfect in ons groeiplan.”

Samenwerking

Ecochem is zeer tevreden over zowel de oplossing als de implementatie. “Het resultaat van de samenwerking met Office-IT is dat de continuïteit, betrouwbaarheid en kwaliteit van de IT-infrastructuur aanzienlijk is toegenomen. Daarnaast is de mobiliteit van onze medewerkers toegenomen.” Met het implementeren van Remote Desktop oplossing kan Ecochem zijn medewerkers altijd en overal een volwaardige werkplek bieden.

“ De implementatie is vlekkeloos verlopen,” vertelt Hil Foon Wong. “Office-IT heeft dit project binnen de gestelde tijd en het beschikbare budget professioneel gerealiseerd. Resultaat van doordachte analyse en een gedetailleerde planning.

Wat ik zelf erg belangrijk vind, is het persoonlijk contact. Als ik Office-IT opbel, weet ik wie ik aan de lijn heb, dankzij een selectie van vaste contactpersonen. Dat is een prettige manier van samenwerken.

“We zijn zeer tevreden over het resultaat. De mensen van Office-IT zijn flexibel, tonen een grote betrokkenheid en beschikken over een uitstekende technische kennis.”

logo Ecochem

Deel deze case:

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“We waren ervan overtuigd dat Office-IT ons op vlak van IT kon ‘ontzorgen’. De combinatie van een persoonlijke aanpak en de centrale ligging spraken meteen in hun voordeel.”

Wong Hil Foon – Ecochem International