Elec Lightin’ Art

Elec-Lightin'Art vindt in Office-IT de perfecte hosting partner

Elec-Lightin’Art is een groothandel gespecialiseerd in verlichting, domotica en elektrisch installatiemateriaal. Met verschillende vestigingen in Antwerpen en medewerkers die regelmatig pendelen groeide al snel de behoefte naar een oplossing waarbij zij efficiënt zouden kunnen werken vanop elke locatie.

 Aangezien de serverinfrastructuur ook dringend aan vernieuwing toe was werd er gekozen voor de uitgebreide hosting formule van Office-IT.

kantoorgebouw Elec Lightin'Art

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

Met een zeer uitgebreid gamma en vestigingen in Deurne, Mechelen en Turnhout groeide Elec-Lightin’Art uit tot een betrouwbare partner voor zowel installateurs als particulieren. Alle vestigingen beschikken over de nodige specialisten die door hun jarenlange ervaring de klant de juiste professionele ondersteuning kunnen aanbieden. Om verder te kunnen groeien zonder het overzicht te verliezen werd er in 2011 geïnvesteerd in een bedrijfsbeheersysteem voor de volledige automatisering van al haar administratieve, logistieke en verkoopprocessen.

Betrouwbaarheid

De komst van het CRM-pakket legde steeds meer druk op de verouderde serverinfrastructuur. Als betrouwbare partner moet Elec-Lightin’Art kunnen rekenen op een betrouwbaar en altijd beschikbaar IT-systeem. In april 2015 werd er dan op zoek gegaan naar een oplossing die een mogelijke downtime tot het minimum zou reduceren en een veilige werkomgeving voor alle mobiele gebruikers kon garanderen. Zij vonden het perfecte antwoord in het hosting aanbod van Office-IT.

“Door onze infrastructuur en het beheer ervan uit te besteden aan Office-IT besparen we niet alleen op de kosten, maar beperken we ook de risico’s tot het absolute minimum en krijg ik zelf meer tijd om me te focussen op strategische zaken”, zegt Geert Bruwier.

Meer tijd voor strategische zaken

Vroeger beheerde Elec-Lightin ‘Art zelf de centrale server. Dit nam echter veel tijd in beslag. Tijd, die niet altijd beschikbaar was. “IT behoort niet tot onze kernactiviteiten. En door de server in hosting te brengen en het beheer in handen te laten van Office-IT zijn we zeker dat onze applicaties optimaal beschikbaar zijn.”

Configuratie

Elec-Lightin’Art koos voor haar 3 vestigingen voor de private hosting formule van Office-IT. Er is een permanente verbinding met het datacenter in Deurne waarbij de eindgebruikers via remote desktop werken. Naast camerabewaking is er voldoende beveiliging tegen stroomuitval. Voor de internetconnectie wordt er beroep gedaan op meerdere providers en dragers met een Service Level Agreement, dit alles om een beschikbaarheid van 7/7 te kunnen garanderen. “Onlangs hebben we daar een 4G+ back-up aan toegevoegd en begin 2017 zal er glasvezel geïmplementeerd worden in ons datacenter te Olen”, aldus Eric Liekens, CEO van Office-IT. “We streven naar een beschikbaarheid van meer dan 99,5%. Met onze infrastructuur bieden wij onze klanten gemoedsrust. Naast een hoog niveau aan service en uitwijkmogelijkheden kunnen zij zelf de eigenheid en inrichting van hun servers bepalen!”

Veiligheid en back-up

De voorzieningen in het datacenter zijn optimaal aangezien Office-IT als Gold Partner van WatchGuard steeds de beste high-end firewall oplossingen kan aanbieden. Er werd een beveiligde en redundante communicatie-architectuur opgezet (VPN) naar de 3 verschillende vestigingen. Deze redundante opstelling bezorgt de klant de gevraagde garantie op continuïteit.

“De server is van kritisch belang dus pro-actief onderhoud en permanente monitoring zijn geen overbodige luxe. Bij een mogelijke dreiging wordt er een alarm gegenereerd en neemt Office-IT meteen actie om problemen te voorkomen”.

Het onderhoud en de nodige systeemupdates worden volgens een vooraf besproken interval gecontroleerd uitgevoerd buiten de kantooruren. Dankzij de snelle verbinding tussen de locaties kunnen back-up gegevens gesychroniseerd worden, zodat bij eventuele calamiteit alle data van de laatste uitvoering steeds aanwezig is.

Omschakeling

Elec Lightin’Art is zeer tevreden over zowel de oplossing als de implementatie.

“De omschakeling is zeer vlot verlopen. De deadline werd gerespecteerd en er werd altijd proactief gecommuniceerd. Onze medewerkers zijn altijd en overal bereikbaar en kunnen overal op een veilige en efficiënte manier werken. Dit is de oplossing die we zochten. De persoonlijke aanpak van Office-IT was een zeer fijne toegevoegde waarde in het project.”

Deel deze case:

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“De hostingformule van Office-IT is dé oplossing die we nodig hadden, zonder dat we zelf moesten investeren in eigen infrastructuur!”

Bruwier Geert – Elec Lightin’ Art