Garden Trade International

Vade zorgt voor extra zekerheid bij Garden Trade International

Garden Trade International, is al jaren actief op de B2B-markt. Tijdens de lockdown kwam er veel interesse vanuit de particuliere markt en werden de activiteiten verder uitgebreid naar B2C. Een online webshop werd toegevoegd. Deze nieuwe stap vroeg om bijkomende beveiliging.

Een vraag waar Office-IT met Vade een pasklaar antwoord op had.

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

Bijkomende veiligheid, dat was alvast het uitgangspunt van Garden Trade International. “Door corona is de online verkoop in een stroomversnelling gekomen en hebben we onze activiteiten uitgebreid naar de B2C-markt”, geeft Simon Dreesen, Data & Process Manager bij GTI aan. “We moesten hierdoor online snel schakelen met een nieuwe webshop als gevolg. Gezien de grotere scope en het toenemend aantal cyberbedreigingen, besloten we ook gelijk uit te kijken naar een bijkomende beveiliging, bovenop onze Microsoft 365 omgeving. Ons team aan medewerkers is zich zeker en vast bewust van de gevaren, maar we wensten een bijkomende zekerheid in te bouwen. Een vangnet als het ware, moest er toch eens een schadelijke mail door de mazen van het net glippen.”

Een extra stok achter de deur

GTI mag dan nog niet geconfronteerd zijn met beveiligingsproblemen, ze besloten toch proactief actie te ondernemen. “Geregeld krijgen we wel eens phishingmails, maar onze medewerkers zijn zich bewust van de gevaren en springen hier zeer verstandig mee om. Toch vonden we dat we nu met de focus op B2C zeker wat bijkomende beveiliging konden gebruiken. Door corona gingen de medewerkers ook van thuis uit aan de slag, wat meteen een extra trigger was om snel te schakelen. Recent werd er een klant van ons gehackt, wat het bedrijf volledig lamlegde en zulke scenario’s willen we hier kost wat kost vermijden. Wij beschouwen de oplossing van Vade als extra stok achter de deur. Zijn onze medewerkers toch net even minder alert, dan weten we dat er een vangnet is dat problemen voorkomt. En dit zonder dat we er ook maar een seconde van wakker moeten liggen. De eerstelijnscontrole verloopt immers via Vade. Alle berichten worden preventief gescreend. Onze medewerkers zien de controle gebeuren, wat voor bijkomende zekerheid zorgt. We merken geen vertraging, dus impact op onze manier van werken heeft het absoluut niet.

Vertrouwen op de expertise van Office-IT

Of ze bij GTI tevreden zijn van Vade? “Eerlijk, we hebben geen andere systemen bekeken, want we vertrouwden op het advies van Office-IT. Toen zij met deze oplossing op de proppen kwamen, gingen we dan ook snel mee in het verhaal. Onveiligheden worden geblokkeerd en operationeel merken we er geen enkele impact van. Gebruiksvriendelijk is het dus zeker en bovendien ook nog eens betaalbaar. Een uitgebreide rapportage is beschikbaar, al moet je die niet bekijken om zorgeloos te kunnen werken. We weten dat Office-IT vanop afstand alles mee kan monitoren, dus we voelen niet de nood om alles nog eens te gaan uitspitten.”

De vertegenwoordigers van het bedrijf, die kregen nog een extra beveiligingslaag. “Een smartphone is snel verdwenen en met AuthPoint, de multifactorauthenticatie oplossing van WatchGuard, hebben we nog een extra beveiliging op de iPhones van onze vertegenwoordigers voorzien. De authenticatie gebeurt simpelweg via een app op de smartphone zonder enige vorm van een code of token. Het is zeer gebruiksvriendelijk én efficiënt.  Deze multifactorauthenticatie zorgt ervoor dat wij zeker zijn van de identiteit van de ingelogde gebruiker en geeft een bijkomende zekerheid voor mensen die vanop afstand van het netwerk gebruik maken”

Naar een nog nauwere samenwerking

Het feit dat GTI blind vertrouwde op de gesuggereerde oplossing door Office-IT toont de band tussen beide bedrijven aan.

“Zoals als al eerder aangegeven, we vertrouwden bij de keuze voor Vade volledig op Office-IT. Al jaren doen we beroep op hun expertise en recent hebben we nog een nieuwe kaderovereenkomst gesloten. Ze zijn flexibel, denken proactief mee en reiken oplossingen aan, exact wat we nodig hebben. Logisch dus dat we tevreden zijn en ons ook voor de komende jaren hebben geëngageerd. Zo zal Office-IT onze leading partner zijn bij de overgang naar volledig cloudbased werken en de implementatie van een nieuw ERP-systeem voorzien voor het einde van dit jaar.”

logo Garden Trade

Deel deze case:

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“We hebben zelfs geen andere oplossing overwogen. We vertrouwen op de expertise van Office-IT.”

Dreesen Simon – Garden Trade International