OPZ Geel

Office-IT zorgt voor redundantie bij OPZ Geel

In 2012 werd het startschot gegeven voor belangrijke renovatie- en nieuwbouwwerken aan het Openbaar psychiatrisch Zorgcentrum.

Voor dit renovatieproject waren ze op zoek naar een virtualisatie platform verdeeld over de verschillende paviljoenen op hun terreinen.

Gebouw OPZ Geel

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

Het OPZ Geel is een openbaar psychiatrisch zorg- en kenniscentrum met een tweedelijnsopdracht, dat voor mensen met een psychiatrische problematiek en hun directe omgeving, op respectvolle wijze kwaliteitsvolle en professionele zorg organiseert om samen te werken aan herstel.

In 2012 werd het startschot gegeven voor belangrijke renovatie- en nieuwbouwwerken aan het Openbaar psychiatrisch Zorgcentrum. Er werd op maar liefst 7 bouwwerven tegelijk gewerkt. Zo werden niet alleen enkele gebouwen volledig gerenoveerd, maar kregen ook andere karaktervolle panden op de campus een make-over én een nieuwe bestemming.

Renovatieproject

Voor dit renovatieproject waren ze op zoek naar een virtualisatie platform verdeeld over de verschillende paviljoenen op hun terreinen. Office-IT koos voor een HPE Store Virtual oplossing die ervoor zorgt dat elke site een active copy heeft van de storage. Het virtueel platform is opgebouwd met VMware software draaiend op de nieuwste HPE Proliant servers. Dit platform is geografisch gescheiden en verbonden met fiberverbindingen. Deze verbindingen zorgen voor communicatie tussen de verschillende systemen en replicatie van de storage.

“De voornaamste reden om te kiezen voor virtualisatie was de continuïteit die te allen tijde gegarandeerd moet zijn alsook redundantie van de systemen. Vanuit één omgeving kunnen we bijna alles beheren wat we nodig hebben op het vlak van virtualisatie.”

logo OPZ

Deel deze case:

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“De voornaamste reden om te kiezen voor virtualisatie was de continuïteit die te allen tijde gegarandeerd moet zijn, alsook redundantie van de systemen.”

Claes Geert - OPZ