Infrastructuur

Wat is een hybride server

Een oplossing met het beste van twee werelden: er is nog steeds een fysieke server aanwezig on-premise, maar niet alles wordt lokaal opgeslagen.

Een betrouwbaar back-upplan is een fundamenteel onderdeel van je IT-beleid. In de cloud, naar een lokale server of een off-site back-up? Alles kan.

Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om de Exchange server te vervangen door Office 365. Het voordeel om nog steeds een server on-premise te hebben, is dat dit kan zorgen voor een snellere datastroom en het maakt u minder afhankelijk van uw provider. (verlies van internet, technisch panne,…) Als extensie op de VeeAM is er ook een een Cloud back-up van lokale gegevens naar ons datacenter. Elke nacht zal er dan een back-up gemaakt worden en kan u rekenen op een redundante structuur in het datacenter waarop waar u verbonden bent.

Het is een meer redundante oplossing dan een volledige on-premise set-up, in geval van lokaal gevaar. In verhouding met de on-premise server is er een extra beveiliging, aangezien er ook data in de Cloud zal staan. Voorbeeld: Indien de server niet langer werkt, heeft u nog steeds toegang tot uw e-mail met Office 365.

Ook hier kan u kiezen om de hardware garantie van de fysieke server uit te breiden naar 5 jaar met diverse interventietijden.

Op zoek naar een betrouwbare back-upoplossing?

Ligt je netwerk plat of is je server gecrasht, dan ben je blij met een noodscenario en een partner die de continuïteit van jouw business garandeert. Office-IT biedt snelle en redundante back-upoplossingen.

“Dankzij de snelle verbinding tussen de locaties kunnen back-up gegevens gesychroniseerd worden, zodat bij eventuele calamiteit alle data van de laatste uitvoering steeds aanwezig is.”

Bruwier Geert – Elec Lightin’ Art