Back-up

OiT back-up voor Microsoft 365

Microsoft 365 is niet meer weg te denken uit de hedendaagse werkomgeving. Maar veel bedrijven denken echter dat er bij een overstap naar de cloud geen back-up meer nodig is. De applicaties zijn immers altijd beschikbaar en vanaf elke locatie toegankelijk. Niets is minder waar.

MS365 back-up

Een betrouwbaar back-upplan is een fundamenteel onderdeel van jouw IT-beleid. In de cloud, naar een lokale server of een off-site back-up? Alles kan.

Overstappen naar de cloud betekent niet dat jouw data automatisch wordt opgeslagen en bewaard.

Wat doet Microsoft?

Jouw data wordt door Microsoft geografisch redundant opgeslagen. Dit wil zeggen dat de data steeds beschikbaar is op een 2de datacenter zodat je bij een calamiteit probleemloos verder kan werken. Maar dit is niet hetzelfde als een back-up. Je bent bijvoorbeeld niet beschermd tegen gegevensverlies als gevolg van ransomware. In 2019 gebeurde maar liefst 49% van de ransomwareaanvallen via Microsoft 365. Dit is 17% meer dan in 2018. Niet alleen het verlies van gegevens zelf kan jouw onderneming veel schade toebrengen, maar ook de tijd die verloren gaat tijdens de herstelpoging.

Je bent als eindgebruiker zelf verantwoordelijk voor de beveiliging en back-up van jouw data. En wij als jouw ICT-partner willen je daar graag bij ontzorgen.

OiT Back-up for Microsoft 365 – een eenvoudige, geautomatiseerde en veilige back-up van jouw cloudgegevens

Maar liefst 1 op 3 bedrijven geeft aan dat ze wel eens gegevens verloren zijn die opgeslagen waren in een cloudapplicatie. Hoewel Microsoft 365 wel over een aantal herstelmogelijkheden beschikt, brengen deze tools 2 problemen met zich mee: verloren gegevens en verloren tijd.

Microsoft heeft maar voor een beperkte periode een back-up van jouw MS365 data beschikbaar. Stel dat je per ongeluk een e-mail of bestand verwijdert, dan is deze niet meteen weg. E-mails kunnen onbeperkt worden bijgehouden in de prullenbak, verwijderde bestanden in SharePoint blijven nog 93 dagen beschikbaar. Maak je echter jouw prullenbak in Outlook leeg, dan worden deze verwijderde e-mails naar een 2de prullenbak verplaatst waar ze nog slechts 30 dagen bijgehouden worden. Niet onbelangrijk.

Je kan bij Microsoft een aanvraag indien om een bestand of e-mail terug te zetten, maar helaas is dit een vrij omslachtige procedure die veel tijd in beslag kan nemen. En wanneer je op zoek bent naar verwijderde data is tijd meestal een cruciale factor. Het maken van een back-up via een 3de partij is daarom zeker aan te raden.

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“Het is algemeen geweten dat 90% van de cyberaanvallen starten met een e-mail, dus hier moesten we echt wel een oplossing voor vinden.”

Pauwels Michel – Whitewood Property Management