Cloud & Hosting

De voordelen van het huren van een server in een datacenter

Overweeg je om een server te huren in datacenter in plaats van te kopen? Dat is een slimme keuze met tal van voordelen.

Hier lees je waarom het huren van een virtuele server in een datacenter de perfecte oplossing is voor jouw bedrijf.

Een server huren in een datacenter is een slimme keuze.

Benieuwd welke hostingoplossing het beste bij jou past? Wij helpen je graag verder om de perfecte hostingoplossing te vinden die voldoet aan jouw wensen en eisen.

Waarom huren in plaats van kopen?

  • Geen investering in hardware: Bij het huren van een virtuele server hoef je zelf niet meer te investeren in de aankoop en het onderhoud van hardware. Hardware kan defect raken en moet periodiek worden vervangen, vooral na de garantieperiode van meestal vijf jaar. Door te huren, vermijd je deze kosten en zorgen.
  • Flexibele resources: In een virtuele omgeving kan de beheerder gemakkelijk meer of minder “resources” toewijzen volgens jouw behoeften. Dit betekent dat je nooit betaalt voor overcapaciteit; je betaalt alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van je budget.
  • Altijd de meest performante apparatuur: Het serverpark wordt regelmatig vernieuwd, waardoor jij altijd toegang hebt tot de nieuwste en meest performante apparatuur. Dit garandeert dat jouw toepassingen soepel en snel draaien.
  • Onderhoud en updates: Meestal zijn onderhoudsformules inbegrepen bij de huur van een server. Dit betekent dat alle noodzakelijke patches en updates correct en tijdig worden geïmplementeerd. Hierdoor wordt de uptime van de servers gemaximaliseerd en de beveiliging tegen inbraken verbeterd.
  • Monitoring en ondersteuning: Bij Office-IT worden de servers standaard gemonitord. We reageren 7 dagen per week bij calamiteiten en bieden een redundante omgeving aan. Dit betekent dat jouw gegevens en toepassingen altijd beschikbaar zijn, zelfs in geval van storingen.

Het huren van een server in een datacenter biedt talloze voordelen die jouw bedrijfsvoering efficiënter en veiliger maken. Je bespaart op kosten, hebt altijd toegang tot de nieuwste technologie en profiteert van uitgebreide ondersteuning en beveiliging.

Contacteer ons nu voor meer info en advies over het huren van een server in een datacenter!

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“Dit is dé cloudoplossing die we nodig hadden, zonder dat we zelf moesten investeren in eigen infrastructuur!”

Lumbeeck Wim – Elec Lightin’ Art