Cloud & Hosting

Microsoft New Commerce Experience

In 2022 veranderen de voorwaarden van de Microsoft 365 abonnementen die je via ons afneemt. Bij deze willen we je als trouwe klant graag vooraf informeren.

Microsoft heeft dit project als NCE (New Commerce Experience) in de markt gezet.

kantooromgeving

Maak van jouw KMO een digitale werkplek!  Met Microsoft 365 werken jouw medewerkers waar ze maar willen, want ze connecteren in de cloud.

In het NCE programma kan je kiezen voor een jaarabonnement, al dan niet met maandelijkse facturatie, of voor een maandabonnement:

Jaarabonnement

Met een jaarabonnement kan je nog steeds kiezen voor een maandelijkse facturatie maar zal het niet meer mogelijk zijn het aantal en het type licentie te wijzigingen tijdens de looptijd van het abonnement. Dit kan enkel nog op de jaarlijkse vervaldag. Licenties – van hetzelfde type – doorheen het jaar toevoegen blijft mogelijk maar licenties verminderen zal enkel nog kunnen op de jaarlijkse vervaldag van het abonnement. Je kan ook enkel veranderen van partner op de jaarlijkse vervaldag.

Hier tegenover staat wel dat er geen prijsstijgingen mogelijk zijn tijdens de looptijd van je abonnement. 

Maandabonnement

Wens je toch de huidige flexibiliteit te behouden dan kan dit door het aangaan van een abonnement op maandbasis. Dit is maandelijks aanpasbaar maar hier tegenover staat een prijstoeslag van ongeveer 20% ten opzichte van de jaarabonnementen.

Een combinatie van jaar- en maandabonnementen is mogelijk.

We gaan inboeten op flexibiliteit of een hogere prijs betalen, maar als jouw IT partner gaan wij voor jou op zoek naar de meest gepaste oplossing.

Prijsstijging

Naast het NCE-programma kondigt Microsoft vanaf 1 maart 2022 ook een algemene prijsstijging aan op de Microsoft 365 producten. Dit is de eerste prijsstijging sinds de start van Microsoft 365 zo’n tiental jaar geleden. Concreet zullen volgende licenties duurder worden:

Zodra wij de officiële prijzen in euro ontvangen zullen wij deze ook bekend maken. De prijzen van Microsoft staan altijd publiek en zijn identiek voor alle verdelers.

Deze prijsstijging kan nog een jaar vermeden worden door vóór 1 maart 2022 een nieuw jaarabonnement te onderschrijven in het NCE-programma. Zo blijf je genieten van de oude prijs tot en met de volgende jaarlijkse vervaldag van je abonnement.

Als Microsoft Gold partner ondersteunen wij deze actie, rekening houdende met het feit dat er jaren geen prijsverhoging geweest is, maar vinden we dit wel een behoorlijke aanpassing. Laat ons daarom de opportuniteit benutten om nog efficiënter te gaan werken met uw Microsoft 365 product en meer functionaliteiten van de softwarebundel te gaan gebruiken. Wij willen je hier als adviserende partner graag bij helpen.

Andere licentievormen zullen ook aangepast of afgebouwd worden, ook hier zullen wij het nodige advies verstrekken.

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“We willen de organisatie niet overspoelen met tools en kiezen bewust voor een eenvoudige structuur met Microsoft Office 365 als basis.”

Beirens Kristin – Mauquoy Token Company