Cloud & Hosting

Waarom jouw infrastructuur verhuizen naar een datacenter een slimme keuze is

Ben je aan het overwegen om je ICT-infrastructuur te verhuizen naar een datacenter? Dat is een slimme zet! Er zijn talloze voordelen aan het onderbrengen van je servers en gegevens in een professioneel datacenter.

Hieronder lees je waarom het de beste keuze is voor de veiligheid en betrouwbaarheid van jouw kostbare gegevens en apparatuur.

Waarom jouw IT infrastructuur verhuizen naar een datacenter een goed idee is

Benieuwd welke hostingoplossing het beste bij jou past? Wij helpen je graag verder om de perfecte hostingoplossing te vinden die voldoet aan jouw wensen en eisen.

Voordelen van verhuizen naar een datacenter

  • Sterk Fysieke Beveiliging: Jouw servers en gegevens bevinden zich in een ruimte die uitgerust is met de hoogste standaarden van fysieke beveiliging. Dit betekent bescherming tegen diefstal, sabotage en ongeautoriseerde toegang.
  • Strikte Toegangscontrole: Toegang tot het datacenter wordt strikt gecontroleerd. Alleen geautoriseerd personeel kan het datacenter betreden, en dit gebeurt volgens een zorgvuldig gereguleerde procedure. Zo weet je zeker dat je gegevens altijd in veilige handen zijn.
  • Redundante Stroomvoorziening: Een datacenter is voorzien van een redundante stroominstallatie. Bij een kabelbreuk schakelt het systeem automatisch over naar een andere leverancier. Daarnaast kunnen we overschakelen op batterijen of noodaggregaten om ervoor te zorgen dat jouw servers altijd operationeel blijven.
  • Optimale Connectiviteit: In een datacenter zijn de meest voorkomende operators voor jouw connectiviteit standaard aanwezig, en wel in een redundante opstelling. Dit betekent dat je altijd verzekerd bent van een stabiele en snelle internetverbinding.
  • Brandprotectiesysteem: Ons datacenter beschikt over een geavanceerd brandprotectiesysteem met een permanente blusinstallatie. Dit systeem detecteert en bestrijdt brand meteen, waardoor jouw gegevens en apparatuur optimaal beschermd zijn tegen schade door brand.

Kortom, het verhuizen van jouw ICT-infrastructuur naar een datacenter biedt ongeëvenaarde voordelen op het gebied van beveiliging, betrouwbaarheid en continuïteit. Het is de beste plek om jouw kostbare gegevens en apparatuur te huisvesten.

Wij helpen je graag verder om de perfecte oplossing te vinden die voldoet aan jouw wensen en eisen.

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“Dit is dé cloudoplossing die we nodig hadden, zonder dat we zelf moesten investeren in eigen infrastructuur!”

Lumbeeck Wim – Elec Lightin’ Art