(Pro)actieve monitoring & onderhoud

Exchange bug zorgt op 1 januari voor mailproblemen bij Microsoft

De overgang naar 2022 veroorzaakte een probleem bij Microsoft Exchange Server 2019 en Exchange Server 2016 waardoor er geen mails meer verstuurd werden. De betreffende bug heeft te maken met een foutieve datum check en lijkt sterk op de bug ten tijde van de Milleniumwisseling.

logo Microsoft exchange

Wil jij ook dat Office-IT jouw systemen 24/7 monitort?

Een belangrijke variabele die op basis van de datum wordt opgevuld had als maximale waarde 2.147.483.647. Maar bij de overgang naar 2022 werd dit verkeerd vertaald naar 2.201.010.001 wat een foutcode opleverde. Hierdoor kon alle in- en uitgaande e-mail niet meer verwerkt worden.

Snelle interventie

Office-IT heeft snel gereageerd omdat het probleem alle Exchange Servers van onze klanten trof. Een workaround script werd diezelfde dag nog handmatig uitgevoerd op de systemen van onze klanten door onze system engineers.

Dankzij onze pro-actieve monitoring formule kunnen we snel anticiperen op dergelijke problemen en de nodige acties vanop afstand uitvoeren. Er gaat zo geen kostbare tijd verloren. Klanten die op 1 januari gesloten waren hebben hier niets van ondervonden en konden vanmorgen meteen aan de slag. De klanten die op 1 januari wel aan het werk waren werden vrij snel verder geholpen door onze medewerkers.

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“De mensen van Office-IT zijn flexibel, tonen een grote betrokkenheid en beschikken over een uitstekende technische kennis.”

Wong Hil Foon – Ecochem International