Life supplies

Life Supplies vertrouwt op Office-IT voor dagelijks onderhoud én optimale cybersecurity

Life Supplies is internationaal distributeur van voedingssupplementen, zowel voor dierlijke als menselijke consumptie. Het is een redelijk jong bedrijf met 50 medewerkers verdeeld over diverse afdelingen.

“We zijn een klein bedrijf”, zegt Supply Chain Manager Misja Tessens. “We kunnen het ons niet permitteren om één iemand verantwoordelijk te stellen voor IT. Tegelijk is het belangrijk dat onze mensen zich kunnen bezighouden met hun kerntaken. Daarom kiezen we ervoor om samen te werken met een externe IT-partner die ons alle zorgen uit handen neemt.”

Vertrouwen in de juiste partner is de sleutel tot het succes van IT-beheer. Maar ook maatwerk, visie op de toekomst en het investeren in een langetermijnrelatie zijn cruciaal. En dat Office-IT op al deze onderdelen scoort, blijkt uit onze succesverhalen.

Volledige ontzorging

“In een internationale context komen orders dag en nacht binnen”, gaat Misja verder. “We verwachten dus van onze systemen dat ze 24/7 operationeel zijn en het gebeurt regelmatig dat we onverwacht nood hebben aan ondersteuning. De PC Prio onderhoudsformule van Office-IT is ideaal voor ons. Al onze toestellen worden permanent door hen beheerd. Dat gaat van printers, schermen en laptops uiteraard tot de scanners in het magazijn. Als er een issue is, dan volstaat één telefoontje, een e-mail of zelfs een sms of een whatsappje.
Office-IT lost onze problemen altijd snel op.”

“De samenwerking dateert al van bij de opstart van Life Supplies als standalone bedrijf (vroeger maakten ze deel uit van een groep, nvdr.). Office-IT heeft toen veel voor ons betekend”, legt Misja uit. “Ze hebben een volledig nieuwe omgeving gebouwd, zowel hardwarematig als softwarematig. Ondertussen openden we ook een magazijn, waar Office-IT ondersteuning biedt op onze WMS-systemen en scanners.”

Persoonlijk contact

“Waar we heel tevreden over zijn, is de on-site support. Thomas van Office-IT komt frequent over de vloer, zowel op onze locatie in Grobbendonk als in Olen. Hij lost dan allerlei kleine probleempjes op die we hem op voorhand doorgeven, maar dat lijstje wordt de dag zelf altijd veel langer. Als onze mensen Thomas zien rondlopen, doen ze graag spontaan een beroep op zijn kennis en technische capaciteiten. Dat persoonlijke contact is heel aangenaam.”

Office-IT is er ook voor nieuwe medewerkers. Misja herinnert zich zijn eerste werkdag bij Life Supplies nog goed. “Het was een hele verademing dat mijn laptop netjes geconfigureerd klaarstond en dat Office-IT zelfs mijn thuiswerkplek geregeld had. Meteen kunnen beginnen, zonder eerst andere mensen te moeten lastigvallen, dat is echt een aangename manier om te starten op een nieuwe werkplek.”

Het groeiende belang van cybersecurity

Naast het dagelijkse onderhoud, geeft Office-IT ook strategisch advies. “Zo hebben we samen een audit gedaan van onze cybersecurity. Daaruit bleek, door de groei van ons bedrijf en het hybride werken, dat onze huidige antivirussoftware niet meer voldeed aan de nieuwe normen. We zijn dan overgestapt naar SentinelOne, de oplossing die Office-IT aanbiedt voor eindpuntbeveiliging. Nu zijn al onze devices continu beschermd, zelfs als er ‘s nachts of in het weekend malware binnenkomt.”

Een toekomstgericht partnership

“Ik zie Office-IT echt als een partner voor de toekomst”, besluit Misja. “Wat ik zo mooi vind aan de samenwerking, is dat we vaste contactpersonen hebben, op elk niveau. Thomas komt heel vaak langs voor het dagelijkse onderhoud, maar ook op structureel vlak kunnen we steeds terugvallen op dezelfde mensen. Wij geven aan waar we naartoe willen en zij zoeken de beste formule voor ons uit. Ze houden daarbij rekening met de actuele ontwikkelingen op IT-vlak, maar ook met de ontwikkelingen die wij als bedrijf voor ogen hebben. Dat is echt belangrijk voor ons want we groeien snel.”

“Life Supplies is groot geworden door een persoonlijke aanpak. We hechten veel belang aan de mensen achter de service, net zoals bij Office-IT. Hun ad-hocaanpak met een gezicht, hun flexibiliteit en zeker ook de strategische adviezen die ze geven, vinden wij enorm waardevol.”

“Onze grootste aandeelhouder stelt strenge eisen op het vlak van IT en security. Toen ze een audit kwamen doen, hebben we Office-IT gevraagd om erbij te zijn en een adviserende rol op te nemen. Dat gesprek was zeer bevredigend en we kregen zonder enige aarzeling groen licht om ons partnership met Office-IT verder uit te breiden.”

Deel deze case:

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“Wij zochten extra veiligheid voor onze bedrijfsdata. Met MFA verzekeren wij dat, zelfs als wordt een bedrijfstoestel gestolen, wij onze data kunnen beschermen voor externen. De opzet is gemakkelijk, het is gebruiksvriendelijk. Kortom een meerwaarde voor het bedrijf. Ook biedt Office-IT een zeer goede ondersteuning om dit te implementeren.”

Dillen Loes – Ecochem International