IT-SECURITY

Endpoint security beschermt jouw bedrijfsnetwerk beter dan antivirussoftware. Veel beter!

Endpoint security, of eindpuntbeveiliging, is de meest verregaande en betrouwbare manier om eindpunten – zoals desktops, laptops en mobiele apparaten – te beschermen tegen cyberaanvallen en ransomware. Enkel zo kan je je volledige netwerk optimaal beveiligen.

Vrouw in video conference

Traditionele antivirussoftware (AV) is niet meer voldoende.
Endpoint detection and response (EDR) is een beveiligingsoplossing die continu en realtime reageert op zero-day aanvallen.

Stap nu voordelig over van AV naar EDR.

Netwerkbeveiliging is geen keuze. Het is absoluut noodzakelijk en vormt de basis van je securitybeleid.

Neem ook mobiele eindpunten op in je securitybeleid

Een eindpunt is elk apparaat dat verbinding maakt met je bedrijfsnetwerk. Denk aan desktops, printers, servers, maar ook mobiele toestellen zoals laptops, tablets en smartphones, of IoT-apparaten, Point Of Sale systemen en zo meer.

Mobiele eindpunten zijn vaak de blinde vlek in een bedrijfsbeveiliging. Nu er alsmaar meer hybride wordt gewerkt, is het nóg belangrijker om ze te beschermen.

Waarom endpoint security?

Het toenemende gebruik van (slecht beveiligde) mobiele apparaten brengt heel wat risico’s met zich mee. Het zet de deur open voor steeds slimmere cybercriminelen die via een virus je bedrijfsnetwerk willen binnendringen of je computers proberen te infecteren met malware.

Eindpuntbeveiliging, ook wel endpoint detection and response (EDR) genoemd, is de enige manier om je eindpunten en daarmee je netwerk te beschermen. EDR scant potentieel vreemd gedrag op ál je devices. Proactief en in real time.

Eindpuntbeveiliging met SentinelOne

Onze partner voor EDR is SentinelOne, in 2021 uitgeroepen tot leider in het Gartner Magic Quadrant voor Endpoint Protection Platforms (EPP).

Het EPP van SentinelOne gebruikt Artificial Intelligence (AI) en machine learning om bekende en onbekende cyberaanvallen tegen te houden op je toestel, ongeacht of je nu Windows, macOS of Linux als operating system gebruikt. Dankzij de behavior based detection is het bijzonder sterk in het herkennen van zero-day aanvallen. Mogelijk geaffecteerde devices worden realtime gedetecteerd en proactief geïsoleerd van het netwerk. Processen worden meteen gestopt en nadien via een geavanceerde rollback feature terug in hun oorspronkelijke staat gebracht.

Via een visueel aantrekkelijk storyboard krijg je een overzichtelijk beeld van:

Het dashboard legt de blinde vlekken in je netwerk bloot. Je IT-afdeling kan zich dan enkel daarop focussen in plaats van ook alle ‘false positives’ continu te monitoren.

Waarom is EDR beter dan antivirussoftware?

Antivirus scant enkel het toestel waarop de software geïnstalleerd is en grijpt alleen in bij gekende malware. Bovendien moet elke alert manueel worden nagetrokken. Een gigantische job voor je IT-afdeling!

SentinelOne doet alles automatisch en via één platform. Potentieel vreemd gedrag wordt onmiddellijk gedetecteerd. Ook nieuwe toestellen in een netwerk worden herkend én beschermd. En dit zonder enige manuele actie. Bovendien hoeft deze EDR-oplossing nooit geüpdatet te worden. Ze evolueert perfect mee met de actuele technologische ontwikkelingen.

Deze klanten gingen je al voor

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“Eerlijk, we hebben geen andere systemen bekeken, want we vertrouwden op het advies van Office-IT. Toen zij met een beveiligingsoplossing op de proppen kwamen, gingen we dan ook snel mee in het verhaal.”

Dreesen Simon – Garden Trade International