Computer

Help, ik vergat een back-up te maken

Maar al te vaak vergeten we een back-up te maken van onze documenten, foto’s en belangrijke data op onze computer.

Welke back-upoplossing neem je best?

man kijkt naar leeg computerscherm

Een betrouwbaar back-upplan is een fundamenteel onderdeel van jouw IT-beleid. In de cloud, naar een lokale server of een off-site back-up? Alles kan.

Documenten, foto’s en belangrijke data worden automatisch op de harde schijf opgeslagen, maar die harde schijf is en blijft een toestel en geeft op een dag de geest. Wanneer de harde schijf stuk gaat, verlies je alle opgeslagen gegevens. Ook al heb je nog een garantie op de harde schijf dan ga je jouw gegevens niet kunnen recupereren. Je zal in dat geval enkel een nieuwe harde schijf ontvangen.

Welke back-upoplossing neem ik best?

Zoek naar een gemakkelijke oplossing, waarbij automatisch een back-up wordt gemaakt naar een externe harde schijf, server of cloud service. Wanneer je kiest voor een externe harde schijf, bewaar dan de harde schijf op een andere plaats. Zo heb je in geval van brand nog steeds een exemplaar beschikbaar. De ideale oplossing is die waar dagelijks automatisch een back-up gemaakt wordt van al jouw belangrijke data, zonder dat je zelf enige actie moet ondernemen. Online back-up oplossingen hebben tevens het voordeel dat je toegang krijgt tot jouw gegevens waar maar ook ter wereld. Ze zijn niet onderhevig aan natuurrampen en de meeste online diensten garanderen een 100% waterdichte beveiliging.

Met onze OiT CloudBackUpformule kunnen wij op een veilige manier jouw dagelijkse back-ups repliceren naar één van onze datacenters. Die locatie is volledig onafhankelijk van jouw eigen netwerk én beveiligd tegen virussen, uitval, rampen en meer.

Op zoek naar een betrouwbare back-upoplossing?

Ligt het netwerk plat of is jouw server gecrasht, dan ben je blij met een noodscenario en een partner die de continuïteit van jouw business garandeert. Office-IT biedt snelle en redundante back-upoplossingen.

“Dankzij de snelle verbinding tussen de locaties kunnen back-up gegevens gesychroniseerd worden, zodat bij eventuele calamiteit alle data van de laatste uitvoering steeds aanwezig is.”

Bruwier Geert – Elec Lightin’ Art