IT security

Tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie of Two Factor Authentication (2FA) is een eenvoudige oplossing om jouw accounts beter te beschermen. Met tweestapverificatie kan je ongewenste personen buiten houden, zelfs al kennen ze jouw wachtwoord.

Gebruik tweestapsverificatie waar dat mogelijk is. Het is eenvoudig en veilig.

Inloggen op je computer met een multifactorauthenticatie oplossing

Vertrouw op Office-IT om jouw beveiliging op punt te zetten. Als WatchGuard Gold Partner kennen we hun aanbod door en door en kunnen we je vakkundig begeleiden.

Met een wachtwoord bescherm je persoonlijke en belangrijke gegevens op jouw computer, tablet en smartphone. Maar ook de toegang tot jouw e-mailaccount, sociale media en data in de cloud sluit je af met een wachtwoord. Want je wilt voorkomen dat een onbekende via je smartphone jouw Facebook-vrienden een ongepast bericht stuurt of dat een hacker identiteitsfraude pleegt.

Nog steeds gebruiken mensen wachtwoorden zoals password, 123456, azerty of hun naam en geboortejaar. Dat is geen goed idee, want zulke simpele wachtwoorden zijn door hackers met eenvoudige software makkelijk te hacken. De gouden regel voor wachtwoorden is: hoe langer je wachtwoord, hoe veiliger. En gebruik ook verschillende wachtwoorden voor verschillende toepassingen. Er bestaan online verschillende programma’s om te testen hoe sterk jouw wachtwoord is. Maar waarom het risico nemen? Met tweestapsverificatie voeg je een extra authenticatiemiddel toe en maak je het de hackers veel moeilijker, zo niet onmogelijk.

Wat is tweestapsverificatie?

Om toegang te krijgen tot jouw account moet je bewijzen dat je bent wie je beweert te zijn.  Dat kan op 3 manieren of met 3 factoren:

Meestal gebruik je één van deze factoren, vaak een wachtwoord, om te bewijzen wie je bent, maar het is beter om 2 of meer factoren te gebruiken: dit is twee- of meerstapsverificatie (2FA of MFA). Je gebruikt dan bv. een wachtwoord en je laat daar bovenop ook een code naar jouw GSM sturen, of je gebruikt jouw vingerafdruk en een app om toegang te krijgen

AuthPoint van WatchGuard is een flexibele cloudoplossing waar geen dure hardware nodig is. Beveiliging was nog nooit zo simpel!

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“AuthPoint, de MFA-oplossing van WatchGuard, is erg gebruiksvriendelijk en transparant. Verschillende applicaties worden op dezelfde manier beveiligd, wat voor alle werknemers erg duidelijk is.”

Van den Branden Patrick – FAM