Cloud & Hosting

Wat is een hybride infrastructuur en waarom is het een goede keuze voor jouw KMO?

In de wereld van IT hoor je vaak de term “hybride infrastructuur.” Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Een hybride infrastructuur combineert cloudtoepassingen met lokale systemen, waardoor je het beste van beide technologieën benut. Dit biedt niet alleen flexibiliteit, maar ook continuïteit en betrouwbaarheid voor jouw bedrijf.

Wil je meer weten over hoe een hybride infrastructuur jouw bedrijf kan helpen?

Voordelen van een hybride infrastructuur

Een hybride infrastructuur biedt tal van voordelen voor bedrijven van elke omvang, maar is vooral aantrekkelijk voor kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s). Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Flexibiliteit: Je kan kiezen welke toepassingen in de cloud draaien en welke lokaal blijven. Dit biedt de mogelijkheid om toekomstgericht geleidelijk naar een volledige cloudomgeving te migreren.
  • Continuïteit: Lokale toepassingen blijven beschikbaar, zelfs bij beperkte internetconnectiviteit. Dit is cruciaal voor bedrijven in gebieden met onbetrouwbare internetverbindingen wat nog regelmatig het geval is in oude industriezones.
  • Hogere beschikbaarheid: Door belangrijke productieapplicaties lokaal te houden, blijft de productiecyclus ononderbroken.
  • Disaster recovery: Met een hybride infrastructuur kan je jouw lokale systemen spiegelen naar een cloudomgeving. Dit biedt een robuuste oplossing voor disaster recovery, zowel actief (met automatische omschakeling) als passief.

Voorbeelden van hybride infrastructuur

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe een hybride infrastructuur kan worden ingezet:

  • Productiebedrijven: Machines in de productieketen zijn vaak gekoppeld aan servers die lokaal moeten blijven. Hierdoor blijft de productie ononderbroken. Tegelijkertijd kunnen ERP-systemen en kantoorautomatisering veilig in de cloud worden gehuisvest.
  • Beperkte internetconnectiviteit: In oudere industriezones met beperkte internetverbindingen is het noodzakelijk om lokale servers te gebruiken. Een hybride infrastructuur biedt hier de perfecte oplossing.
  • Disaster recovery: Bedrijven kunnen hun lokale infrastructuur spiegelen naar een cloudomgeving die stand-by is. Dit zorgt voor een betrouwbare en snelle hersteloptie bij calamiteiten.

Hybride infrastructuur als eerste stap naar de cloud

Voor veel KMO’s is een hybride infrastructuur de ideale eerste stap richting een volledige cloudomgeving. Het biedt de mogelijkheid om in je eigen tempo te migreren, zonder grote verstoringen in de dagelijkse bedrijfsvoering. Met een hybride oplossing kun je de voordelen van cloud ervaren, zoals kostenbesparing en schaalbaarheid, terwijl je belangrijke systemen lokaal houdt voor maximale controle en betrouwbaarheid.

Ontdek onze hostingoplossingen

Elke KMO heeft zijn eigen unieke behoeften. Daarom bieden we flexibele hostingoplossingen vanuit ons geavanceerde datacenter. Of je nu kiest voor een hybride infrastructuur of een volledige cloudmigratie, ons team staat klaar om je te helpen.

Met onze expertise en jouw bedrijfsdoelen kunnen we samen de perfecte IT-infrastructuur voor jou realiseren.

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“We willen de organisatie niet overspoelen met tools en kiezen bewust voor een eenvoudige structuur met Microsoft Office 365 als basis.”

Beirens Kristin – Mauquoy Token Company