E-BOOK

Slecht omgaan met wachtwoorden en de opkomst van multifactor authenticatie

81% van alle datalekken is het gevolg van een zwak wachtwoord, dat vaak ook nog eens gebruikt wordt voor meerdere toepassingen. Om dit probleem het hoofd te bieden, richten veel organisaties zich op multifactor authenticatie (MFA), een technologie die gebruikers via meerdere ‘beveiligingslagen’ laat inloggen. Op deze manier elimineren ze de risico’s van een beveiligingsmodel waarbij het wachtwoord de enige beveiligingssleutel is.

E-book over het belang van multifactor authenticatie

Een wachtwoord alleen is niet meer voldoende om de toegang tot je bedrijfsnetwerk te beveiligen. Geloof je ons niet? Doen dan zelf de test. Laat een GRATIS Dark Web Scan uitvoeren op jouw domein of e-mailadres om recente datalekken op te sporen.

Helaas is het vaak moeilijk voor bedrijven om een traditionele Multifactor authenticatie-oplossing te implementeren en te beheren, zeker als de IT-middelen van het bedrijf beperkt zijn. Om de huidige stand van zaken voor wachtwoordbeveiliging en het gebruik van MFA beter te begrijpen, heeft WatchGuard een enquête laten uitvoeren bij eigenaars van kmo’s en bij IT-verantwoordelijken van bedrijven met minder dan 1 000 werknemers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. 

De resultaten vind je terug in het e-book. 

Download e-book

E-Book

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“Wij zochten extra veiligheid voor onze bedrijfsdata. Met MFA verzekeren wij dat, zelfs als wordt een bedrijfstoestel gestolen, wij onze data kunnen beschermen voor externen. De opzet is gemakkelijk, het is gebruiksvriendelijk. Kortom een meerwaarde voor het bedrijf. Ook biedt Office-IT een zeer goede ondersteuning om dit te implementeren.”

Dillen Loes – Ecochem International