IT-SECURITY

Multifactor Authenticatie (MFA) – WatchGuard AuthPoint is dé betaalbare cloudoplossing om jouw bedrijfsgegevens te beveiligen

Hoe zeker ben jij dat jouw bedrijfsdata veilig zijn? Volgens een recente studie komen de wachtwoorden ‘123456’, ‘azerty’ en ‘password’ nog heel vaak voor en kiest maar liefst 65% van alle internetgebruikers hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Dat is een cadeau voor hackers!

Jij sluit je woning toch ook af wanneer je thuis vertrekt? Met de toegang tot je bedrijfsnetwerk en -data zou je even voorzichtig moeten omspringen. Zorg ervoor dat ook daar de deur altijd goed op slot is. Multifactor authenticatie is de meest gebruiksvriendelijke oplossing.

Cloud telefonie heeft tal van voordelen.

Laat een scan uitvoeren om datalekken op te sporen op je domein of e-mailadressen.
Zo kan je meteen actie ondernemen en de veiligheid van je gegevens garanderen.

81% van alle datalekken is het gevolg van een zwak wachtwoord, dat vaak ook nog eens gebruikt wordt voor meerdere toepassingen. Het is blijkbaar erg moeilijk om dat ‘onvoorzichtige’ gedrag af te leren. En hackers worden alsmaar slimmer.
Wachtwoorden zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Correcter gezegd: een wachtwoord alleen is niet meer voldoende om de toegang tot je data te beveiligen.

Wat is multifactor authenticatie?

Multifactor authenticatie (MFA) voegt een extra beveiligingslaag toe voordat er toegang wordt verleend tot een account. Er worden minimum twee technologieën ingezet om de identiteit van een gebruiker te verifiëren: iets dat je weet (een wachtwoord), iets dat je bent (gezichtsherkenning of een vingerafdruk) of iets dat je hebt (een smartphone of een token).
Na het invoeren van een wachtwoord volgt een extra stap (of factor) die de gebruiker moet doorlopen om toegang te krijgen. Op deze simpele manier worden jouw netwerk en applicaties extra beveiligd.

WatchGuard AuthPoint

MFA is een absolute noodzaak voor bedrijven, een essentieel onderdeel van je securitybeleid. WatchGuard ontwikkelde een simpele AuthPoint applicatie die multifactor authenticatie toegankelijk maakt voor ieders budget.

De voordelen op een rij:

Betaalbaar en schaalbaar – WatchGuard AuthPoint is een cloudoplossing met erg lage instapkosten. Je hoeft geen extra hardware aan te kopen en niet wakker te liggen van updates.

Gebruiksvriendelijk en intuïtief – Om veilig in te loggen heb je naast je gebruikersnaam en wachtwoord alleen nog je smartphone nodig. De eindgebruikers kiezen hoe ze willen inloggen: via een pushbericht, een éénmalig paswoord of een QR-code. 

Mobile device DNA – Inlogpogingen die niet afkomstig zijn van een legitieme gebruiker worden onmogelijk gemaakt. 

Groeiend ecosysteem – De AuthPoint app ondersteunt tientallen applicaties van derden. Microsoft 365, Salesforce en VPN’s kunnen allemaal gebruikmaken van dit authenticatieproces.

Social media – De app ondersteunt ook authenticatoren van sociale media waaronder Facebook, Twitter, Google enz.

Dit alles voor de prijs van één kopje koffie per user per maand! Ga je daarvoor je netwerk en je data in gevaar brengen? Wacht niet tot het te laat. 

Neem contact op voor een demo en een vrijblijvende offerte  > 

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“Wij zochten extra veiligheid voor onze bedrijfsdata. Met MFA verzekeren wij dat, zelfs als wordt een bedrijfstoestel gestolen, wij onze data kunnen beschermen voor externen. De opzet is gemakkelijk, het is gebruiksvriendelijk. Kortom een meerwaarde voor het bedrijf. Ook biedt Office-IT een zeer goede ondersteuning om dit te implementeren.”

Dillen Loes – Ecochem International