Rucon

Rucon - Een ventilatorpionier in samenwerking met Office-IT

Sinds 1995 vormen Rucon en Office-IT een hechte samenwerking. In eerste instantie lag de focus op interne digitalisering waarbij
Office-IT flexibel inspeelde op de behoeften van de klant, die een groot gedeelte van het werk zelf wenste te blijven doen.

“Door de opkomst van de cloud en Microsoft 365 groeide onze afhankelijkheid van Office-IT, vooral bij complexe technologische vraagstukken en beveiligingsuitdagingen.” aldus CEO Arend Reinders. “Onze manier van samenwerken is in de loop der jaren uitgegroeid tot een waardevolle vriendschap. Het is voor ons eigenlijk heel duidelijk dat we een uitstekende partner hebben. Wij gaan goed blijven luisteren naar wat onze partner Office-IT ons vertelt en voorstelt en zullen eigenlijk alles daarvan wel in overweging nemen.”

Vertrouwen in de juiste partner is de sleutel tot het succes van IT-beheer. Maar ook maatwerk, visie op de toekomst en het investeren in een langetermijnrelatie zijn cruciaal. En dat Office-IT op al deze onderdelen scoort, blijkt uit onze succesverhalen.

Rucon - het ontstaan van een ventilatorpionier

In 1985 werd Rucon opgericht als zusteronderneming van een Nederlands bedrijf. Vanaf het prille begin specialiseerde het bedrijf zich exclusief in ventilatoren, zowel voor de installatiewereld als voor de industrie. In de loop der jaren heeft Rucon zich vooral in de industriële sector sterk ontwikkeld. Na de verkoop van het Nederlandse moederbedrijf ging Rucon zelfstandig verder onder zijn eigen naam.

“Vijf jaar geleden hebben we ons productaanbod uitgebreid met de verdeling van luchtbehandelingsgroepen, wat resulteerde in een snellere expansie dan ooit verwacht. Momenteel telt ons bedrijf 25 medewerkers, verspreid over de locaties in Aartselaar en Waver. Op het gebied van ventilatoren zijn we uitgegroeid tot een van de marktleiders in België. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar nieuwe mensen, wat niet zo makkelijk is. Maar we hopen alvast binnenkort enkele nieuwe medewerkers te mogen verwelkomen.” aldus Arend Reinders, CEO van Rucon.

Een jarenlange samenwerking

De samenwerking tussen Rucon en Office-IT is verweven met de groei van beide bedrijven en dateert reeds van 1995. 

“Van Office-IT was er nog geen sprake. Bij de overstap naar een modern logistiek pakket onder Windows heeft Eric Liekens het eerste netwerk Workgroup for Windows opgezet. Wij waren op dat moment ook zelf heel hard bezig met de digitalisering in ons bedrijf. We deden veel zelf en bij Eric was het ook altijd mogelijk om een groot gedeelte van het werk zelf te blijven doen. Hij ontfermde zich over de belangrijkste zaken en zette alles op punt. Deze manier van samenwerking gaf een vertrouwensbasis en dat is altijd zo gebleven. “

Strategisch advies

Wat begon als een samenwerking waarin Rucon veel zelf deed, evolueerde met de jaren.

“De opkomst van de cloud en Microsoft 365 zorgde ervoor dat we steeds meer steun zochten bij Office-IT vanwege de complexiteit van de technologische ontwikkelingen.”

“Zo hebben we onlangs Sentinel One voor endpoint security ingevoerd, maar ook hier konden we op vlak van de installatie op individuele pc’s heel veel zelf doen. We doen dit ook wel graag, want we leren daar zelf heel veel van bij.”  

De overstap naar de cloud

Een belangrijke verschuiving in Rucons IT-infrastructuur was de overstap naar Office 365 vanwege de voordelen op het gebied van mailbeveiliging en internationale samenwerking.

“We hebben jarenlang gewerkt met een Exchange server hier bij ons in het gebouw. Maar we hebben toen op een bepaald moment op aanraden van Office-IT de overstap gemaakt naar de cloud. Ook de keuzes voor antivirussoftware, firewalls van WatchGuard en back-upsystemen waren altijd gebaseerd op de adviezen van Office-IT. Zo worden onze back-ups elke nacht getransfereerd naar de servers bij Office-IT. Dus mochten we ooit het slachtoffer worden van een cyberaanval of in geval van een brand, kunnen wij op heel korte termijn terug operationeel zijn. Het is dan slechts een kwestie van de hardware terug te laten draaien of opnieuw aan te schaffen en alles kan teruggezet worden.“

Telefonie in de cloud

Een recent project betreft de vervanging van het huidige Voice over IP-systeem naar Fonzer, om betrouwbaarheid en efficiëntie te verbeteren.

“Wij telefoneren hier al lang met Voice over IP van Edpnet, maar hebben in samenspraak met Office-IT besloten om over te stappen naar het systeem van Fonzer. Dit project zal de komende maanden uitgerold worden.”

De toekomst van Rucon omvat voortdurende automatisering en luisteren naar de adviezen van Office-IT, waarbij stilstand als achteruitgang wordt beschouwd.

“Onze samenwerking met Office-IT is gebaseerd op heel veel vertrouwen en door de jaren heen zelfs gegroeid tot vriendschap. Het is voor ons eigenlijk heel duidelijk dat we een uitstekende partner hebben. Wij gaan zeker goed blijven luisteren naar wat onze partner Office-IT ons vertelt en voorstelt en zullen eigenlijk alles daarvan wel in overweging nemen.

Logo Rucon

Deel deze case:

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“Wij zochten extra veiligheid voor onze bedrijfsdata. Met MFA verzekeren wij dat, zelfs als wordt een bedrijfstoestel gestolen, wij onze data kunnen beschermen voor externen. De opzet is gemakkelijk, het is gebruiksvriendelijk. Kortom een meerwaarde voor het bedrijf. Ook biedt Office-IT een zeer goede ondersteuning om dit te implementeren.”

Dillen Loes – Ecochem International