IT-security

Veilig thuiswerken

Als het dekselse virus ons iets heeft geleerd dan is het wel dat (deeltijds) thuiswerk een blijver is!

Jouw medewerkers zijn efficiënter, verspelen minder tijd, houden hun work-life balance in evenwicht en zijn gelukkiger. Een win-win dus, maar wel enkel als ze veilig thuiswerken. Wel, daar hebben we bij Office-IT de geknipte oplossing(en) voor!  

dame zit op de grond met laptop

Phishing en andere e-mailaanvallen? Een ware plaag! Tal van ondernemingen werden al het slachtoffer. Jij wil toch niet de volgende in het lange rijtje zijn?

Tijd om jouw beveiliging grondig aan te pakken

Heel wat bedrijven laten hun medewerkers thuiswerken, maar gebeurt dat ook veilig? In heel wat gevallen jammer genoeg niet, waardoor het bedrijf stevige risico’s loopt. Denk maar aan hacking, phishing, virussen, …

Je hebt waarschijnlijk door de pandemie en de lockdown halsoverkop moeten schakelen, maar nu is het tijd om de situatie eens grondig te bekijken en voor een strategische én veilige oplossing op lange termijn te gaan.

Wat zijn de mogelijke risico's?

Kortom, je kan jouw bedrijfsomgeving maar beter té goed dan slecht beveiligen!

Beveiligen en sensibiliseren is de boodschap

Is beveiliging bij thuiswerk een verloren zaak? Nee, uiteraard niet. Er zijn een heel aantal zaken die je kunt aanpakken en die voor bijkomende zekerheid/beveiliging zorgen. Denk maar aan:

Bewaken, monitoren en proactief ingrijpen zijn essentieel om een performante werking van jouw IT-systemen te garanderen. Onze kwalitatieve monitoringsoftware houdt jouw IT-infrastructuur permanent in de gaten en alarmeert bij eventuele problemen. Bij Office-IT kan je terecht voor netwerkbeheer en-beveiliging, maar ook je werkstations (pc’s,laptops en tablets) houden we in optimale conditie. Kies de onderhoudsformule die best past bij jouw noden en wensen én bij je eigen expertise.Performantie en continuïteit gegarandeerd!

Meestal voorzien bedrijven slechts VPN’s voor een beperkte groep telewerkers en werknemers die vaak onderweg zijn, niet voor het voltallige personeel. Zorg ervoor dat alle thuiswerkers gebruik kunnen maken van een beveiligde verbinding, hetzij via VPN, hetzij via een andere thuiswerkoplossing.

Een must bij thuiswerk. Multi-factorauthenticatie stelt je in staat om de toegang tot cloudtoepassingen en -omgevingen te beveiligen als thuiswerkers deze rechtstreeks via het internet gebruiken. Zo voeg je een extra beschermingslaag toe.

Geef spam, phishing en malware geen kans en zorg voor een goede e-mailbeveiliging met Vade ! En vooral, sensibiliseer jouw medewerkers en maak ze bewust van de cybergevaren. Zo herkennen ze potentiële risico’s.

Cybercriminaliteit is een reële dreiging. Je bedrijfsgegevens beschermen wordt steeds belangrijker. Een EDR-oplossing scant potentieel vreemd gedrag op ál je devices, ook je mobiele eindpunten. Op die manier beschermt het je volledige bedrijfsnetwerk. Proactief en in real time.

Door afspraken op papier te zetten zijn jouw medewerkers steeds op de hoogte. Zorg dus zeker voor up-to-date richtlijnen en policies, zo weten jouw medewerkers waaraan en waaraf.

Meer weten over beveiliging bij thuiswerk?

Een slechte beveiliging, zwakke paswoorden en al te vlot toegankelijke aanmeldgegevens, vormen zeer grote bedreigingen voor het bedrijfsnetwerk. In ons handige e-book in samenwerking met WatchGuard, geven we je een heel aantal ticks & trips mee om:

Download ons e-book, ga aan de slag met de tips en speel ze door aan jouw medewerkers. Een goed beveiligde toegang is het halve werk!

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“Eerlijk, we hebben geen andere systemen bekeken, want we vertrouwden op het advies van Office-IT. Toen zij met deze beveiligingsoplossing op de proppen kwamen, gingen we dan ook snel mee in het verhaal.”

Dreesen Simon – Garden Trade nternational