FAM

FAM kiest voor multifactorauthenticatie-oplossing AuthPoint

FAM, een van de grootste bedrijven van de Vlaamse investeringsholding Hifferman Group, laat zich al jaren door Office-IT ondersteunen voor hun ICT-infrastructuur, -beveiliging en -monitoring.

ICT Director Patrick Van den Branden vertelt over zijn ervaring met Office-IT en over de door Office-IT voorgestelde oplossingen WatchGuard en AuthPoint.

Laat een scan uitvoeren om datalekken op te sporen op je domein of e-mailadressen.
Zo kan je meteen actie ondernemen en de veiligheid van je gegevens garanderen.

Patrick Van den Branden: “Met Hifferman Group zijn we vooral actief in de voedselverwerkende industrie, maar ook in de high-end wellness wereld zijn we aanwezig. Stumabo in Aartselaar en FAM in Kontich zijn onze grootste spelers. Stumabo maakt precisiemessen voor industriële snijmachines, terwijl FAM snijmachines voor de industriële voedingsindustrie ontwikkelt en produceert. Hun klanten behoren tot de top van de sector. Kaasblokjes, bevroren groenten voor een wokgerecht, pizzatopping … al die producten passeren de messen van Stumabo en de machines van FAM. Leuk weetje: FAM won in 2020 zelfs de Leeuw van de Export in bedrijven vanaf 50 werknemers.”

Phishing blokkeren dankzij MFA

“Onze dagelijkse operationele werking wordt gegarandeerd door allerlei applicaties en data. Een van de grootste bedreigingen op het vlak van Cyber Security vandaag is phishing, waarbij hackers op een steeds professionelere en sluwere manier aan de logingegevens van medewerkers proberen te komen. Dankzij die gegevens kan een malafide persoon toegang krijgen tot de volledige ICT-omgeving van de Hifferman Group. Niet alleen zouden zij dan toegang hebben tot allerlei private resources, het zou ook invloed kunnen hebben op de dagdagelijkse werking van ons bedrijf”, aldus Patrick.

“Een ramp die we graag vermijden. Enerzijds door onze medewerkers bewust te maken van het fenomeen phishing, zodat zij een soort human firewall worden. Anderzijds ook door technisch alle mogelijke hackerspogingen te blokkeren. Dat doen we met multifactor authenticatie (MFA), een extra beveiligingslaag die ervoor zorgt dat we te allen tijde zeker zijn van de identiteit van de ingelogde gebruiker. Zo is er geen gevaar meer voor ongeautoriseerde toegang tot applicaties en gegevens.”

Een gegarandeerde cyberaanval vermijden

WatchGuard voorspelt dat elke aan het internet blootgestelde dienst zonder MFA in 2021 zal worden getroffen door een cyberinbraak. “Wij gaan ervan uit dat die uitspraak helemaal klopt. Een hacker heeft slechts luttele resources nodig om phishing mails aan te maken en die over de hele wereld te verspreiden. Accounts en gegevens misbruiken is voor cybercriminelen dus niet zo moeilijk. En gebruikt de hacker de gegevens niet zelf, kan hij ze nog altijd verspreiden op het Dark Web. Zulke problemen vermijden wij dankzij MFA.”

AuthPoint van WatchGuard: de voordelen

“Voor onze Office 365-omgeving gebruikten wij al langer de Microsoft Authenticator. Maar al snel wilden we nog meer applicaties onder een gecentraliseerde MFA brengen. Office-IT stelde ons AuthPoint voor, een van de producten van WatchGuard. Aangezien we al gebruik maakten van WatchGuard en tevreden waren over die werking, was de keuze snel gemaakt.”

“AuthPoint is erg gebruiksvriendelijk en transparant. Verschillende applicaties worden op dezelfde manier beveiligd, wat voor alle werknemers erg duidelijk is. Bovendien is de MFA enkel van toepassing wanneer de gebruiker zich niet in een van onze gebouwen bevindt. Doordat de extra authenticatie simpelweg via een app op de smartphone gebeurt, zonder extra code of token, is die manier van werken voor het hele bedrijf erg efficiënt, gemakkelijk én veilig.”

Redenen om te kiezen voor Office-IT als partner

“Office-IT heeft duidelijk alle kennis in huis om problemen niet alleen op te lossen, maar ook om ervoor te zorgen dat die oplossingen gemakkelijk in onze gebruikersgemeenschap geïntroduceerd kunnen worden. En dat alles met een aangename, pragmatische en vooral no nonsense aanpak. Office-IT is niet alleen onze partner voor WatchGuard, maar ook voor de monitoring van onze ICT-infrastructuur en voor de aankoop van nieuwe servers en netwerkapparatuur. Ook onze Microsoft-licenties worden door Office-IT beheerd.”

“Wij zijn dus erg tevreden met de samenwerking en kijken enthousiast uit naar de toekomst – en dat op een veilige manier!.”

Logo FAM

Deel deze case:

Op zoek naar een IT-partner voor jouw KMO?

Laat ons weten wat er in jouw organisatie beter kan. Kleine of grote KMO? We bekijken graag met jou welke oplossingen het meest geschikt zijn en bieden standaardformules of maatwerk aan. Aan jou de keuze.

“Wij zochten extra veiligheid voor onze bedrijfsdata. Met MFA verzekeren wij dat, zelfs als wordt een bedrijfstoestel gestolen, wij onze data kunnen beschermen voor externen. De opzet is gemakkelijk, het is gebruiksvriendelijk. Kortom een meerwaarde voor het bedrijf. Ook biedt Office-IT een zeer goede ondersteuning om dit te implementeren.”

Dillen Loes – Ecochem International